Ha édes élvezetre vágyuk, ráadásul a lehető leghamarabb, a frissen sütött, különböző ízesítésű muffin lehet a megoldás. A muffinok gazdag ízkavalkádja, az ehhez választható habos-krémes-csokis díszítések időről-időre elkápráztatják a mennyei ízek szerelme
Citromos-mákos muffin
Hozzávalók: 3 tk reszelt citromhéj, 220 g porcukor, 335 g finomliszt 4 kk sütőporral elkeverve, 2 ek mák, 80 ml citromlé, 1 tojás, 250 ml tej, 60 g olvasztott vaj Elkészítés: 1.) Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki egy 12 darabos muffinsütőt. 2.) Tegyünk félre 2 teáskanálnyi citromhéjat és két evőkanál porcukrot. Szórjuk a sütőporos lisztet egy nagy tálba, keverjük hozzá a mákot és a maradék porcukrot. 3.) Adjuk hozzá a megmaradt reszelt citromhéjat és a citromlevet, a tojást, tejet, valamint a vajat, majd alaposan keverjük össze az egészet. 4.) Kanalazzuk bele a keveréket az előkészített formába, szórjuk meg bőven a tetejét a félretett cukros citromhéjjal. Süssük mérsékelt lángon kb. 20 percig.
Kávés-mogyorós muffin
Hozzávalók: 410 g finomliszt, 3 és fél kk sütőporral elkeverve, 35 dkg darált mogyoró, 200 g barna cukor, 1,5 ek instant kávé, 1 ek forró víz, 2 ek Nutella, 2 tojás, 375 ml joghurt, 180 ml növényi olaj Mogyorókrém: 50 g porcukor, 1 ek kakaópor, 2 ek Nutella, 40 g vaj, 1 ek tej Elkészítés: 1.) Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki alaposan egy 12 darabos muffinsütőt. 2.) Szórjuk bele a sütőporral elkevert lisztet egy nagyobb tálba, keverjük hozzá a darált mogyorót, a cukrot, a vízzel elkevert kávét és a többi alapanyagot is. Süssük mérsékelt lángon kb. 20 percig. A kihűlt muffinok tetejét kenjük meg a mogyorós krémmel, és díszítsük mogyoróval. 3.) A mogyorós krém elkészítéséhez szórjuk a porcukrot és a kakaóport egy kis tálba, adjuk hozzá a többi anyagot, és jól keverjük ki.
Kókuszos muffin csokoládéhabbal
Hozzávalók: 375 g finomliszt 4 és fél kk sütőporral elkeverve, 165 g porcukor, 2 tk vaníliaesszencia, 1 tojás, 125 g olvasztott vaj, 125 ml tej, 60 ml tejszín, 20 g kókuszreszelék Csokoládéhab: 60 ml tejszín, 60 g étcsokoládé, 30 g vaj, 160 g porcukor Elkészítés: 1.) Melegítsük elő a sütőt mérsékelten melegre. Kenjünk ki alaposan egy 12 darabos muffinsütőt. 2.) Keverjük össze a tészta hozzávalóit, és kanalazzuk a sütőformába, majd süssük mérsékelt lángon 20 percig a muffinokat. A kihűlt muffinok tetejét díszíthetjük csokoládéhabbal. 3.) Csokoládéhab elkészítése: Keverjük össze a tejszínt, a csokoládét, a vajat egy kis lábasban, majd melegítsük forrás nélkül amíg a csokoládé elolvad. Vegyük le a tűzről, és folyamatosan kevergetve adjuk hozzá a porcukrot. Fedjük le, és tegyük hűtőszekrénybe 5 percre. Időnként kevergessük meg, amíg habos, kenhető keveréket kapunk.
Csábító muffinok Kiadó: Aréna 2000 Kiadó
Egyszerű elkészíteni és nagyszerű élvezni a muffin különböző variációit – nem csoda, hogy a muffin világszerte közkedvelt. Tálalhatjuk, forrón, langyosan vagy hidegen, ötórai teához vagy különálló desszertként vagy akár uzsonnára is igazi csemege. Rengeteg ,,ürügyet” találhatunk a tökéletes kis süti élvezetére. Ne feledjük, a muffin mindig aznap a legfinomabb, amikor elkészül, mert nem lehet ellenállni a kísértésnek, és a füzetben található, változatos, könnyen elkészítő recepteknek. Méret: 13 x 19 cm Terjedelem: 64 oldal Borító: puhatábla Bolti ár: 849 Ft Internetes ár: 600 Ft