A helyes táplálkozás is védelem lehet a rák ellen. Vitaminokkal, mozgással és némi lelki békével kiegészítve pedig teljesen felfegyverkezhetsz a betegséggel szemben.
A rákos sejteknek cukorra vagy cukorrá alakítható szénhidrátra van szükségük a növekedéshez és az életben maradáshoz. Ezért talán a legfontosabb, hogy mérsékeld a cukor fogyasztását. Ezen kívül a beteg sejtek oxigénhiányos környezetben érzik jól magukat, ezért az antioxidánsokban gazdag étrend – amely biztosítja a megfelelő oxigénellátást -, a legjobb megelőzés. Zöldségek A keresztesvirágúak különösen hasznos zöldségek: a káposzták, a spenót, a brokkoli, a karalábé, a retek és a karfiol mind gazdag rostban, folsavban, vitaminokban. Érdemes ezeket naponta fogyasztani: nyersen vagy épp hogy megsütve. A teljes cikket itt tudod elolvasni >>>