Az ételekkel együtt káros anyagok is kerülnek az asztalra, s onnan a szervezetbe. Életünk folyamán 50 kg szennyező anyag megy át a szervezetünkön, ebből nagyjából 25 kg rakódik le a belső szerveinkben. Épp ezért elengedhetetlen a méregtelenítés.
A méregtelenítés az emberi szervezet megtisztítása a számára szennyező, káros, ártalmas anyagoktól, gondolatoktól. Szinte minden krónikus betegség kezelésének az alapja. Egészségesnek, betegnek egyaránt ajánlatos ősszel és tavasszal méregtelenítő kúrát tartani. A bélműködést javító táplálékok: káposzta, ananász, alma, brokkoli, aszalt szilva, kelkáposzta. Az articsóka csökkenti a koleszterinszintet. A fokhagymának kiváló vírus-, gomba- és baktériumölő hatása van. Az emésztést elősegítő fűszerek: menta, kapor, köménymag, babérlevél, torma, majoránna, fahéj, szegfűszeg. A kurkuma a májműködést serkenti. A májzsugorodás ellen burgonyát, barna rizst, teljes értékű gabonából készült kenyeret kell fogyasztani. A hagymának vérhígító és az immunrendszert erősítő hatása van. A spárga vizelethajtó és hashajtó, C- és E-vitamin-tartalmú eledel. A spenót magas a béta-karotin-, folsav- és C-vitamin-tartalma ugyancsak növeli az ellenálló képességet. A tök is kiváló védőszer, magas A-vitamin-tartalmú, vizeleti és prosztatapanaszoknál hatásos. A teljes cikket itt tudod elolvasni >>>