A csillagjegyünk sok mindent elárul rólunk, így a főzéssel kapcsolatban is hasznos információkat kaphatunk.
A Kosok szenvedélyesek, gyorsak, így ezt a jellemzőjüket a konyhába is magukkal viszik. Főleg a húsételeket kedvelik elkészíteni, jó fűszeresen, de általában a gyorsaságra összpontosítva választanak, mert nem szeretnek sokáig egy dologgal foglalkozni. Főzés után egy kisebb hadiállapotot találhatunk utánuk a konyhában, mert az utómunkálatok már nem nyújtanak számukra kihívást, legszívesebben másra hagynák az egészet.
A Bikánál már közel sem a gyorsaság a lényeg, főzés közben is szereti a kényelmet. Bár szereti a hasát, a főzés még sem sorolható kedvenc időtöltései közé. Egyáltalán nem bánja, ha más főz vagy étterembe invitálják. Ha mégis kedvet kap egy kis gasztronómiai kalandozáshoz, akkor sem fog belefogni túl bonyolult ételekbe inkább az egyszerűségre törekszik.
Az Ikrek mondhatni kézzel-lábbal főz, szinte minden egyszerre készül a konyhájában. Mivel a gyorsaság fontos számára ezért szereti a konyhakész ételeket, vagy azokat, amivel nem kell sokat bíbelődni. Időként viszont kedvet kaphat különleges ételek kipróbálásához, de ezek közül is inkább az egyszerűbbeket fogja választani. A mindent egyszerre módszerének egyetlen hátul ütője lehet, hogy elfeledkezhet a hosszabban rotyogó ételről.
A Rák jegyű az, aki a legjobban érzi magát a tűzhely mellett, hiszen szeretett családjának táplálékáról gondoskodhat. Szívvel, lélekkel főz és ügyel arra is, hogy egészséges étel kerüljön az asztalra. Bármit hajlandó megfőzni, kipróbálni, legyen az hagyományos étel vagy különlegesség, főleg, ha az valamelyik családtagjának kedvence.
Az Oroszlán jobban szereti, ha főznek neki, eltekintve attól a megtiszteltetéstől, amikor ő ragad főzőkanalat. Természetesen ilyenkor az elkészített étel világbajnok verzióját láthatjuk magunk előtt, legalábbis szerinte. Az általa feltálalt étel kétségkívül különleges lesz, és nem biztos, hogy a hagyományos értelemben vett helyi specialitásokkal kedveskedik. Nagy vágya, hogy valamelyik főzőműsor sztárjaként csillogtassa meg tehetségét, de ez lehet, hogy megmarad a képzelet szintjén.
A Szűz jegyűek számára a főzés nem a boldogság forrása, hanem szükséges dolog a mindennapi élethez. Nem mondhatni, hogy szeret kísérletezni, inkább törekszik a laktató, könnyen elkészíthető, és könnyen is emészthető ételekre. Jól bevált receptekhez ragaszkodik, nem keresi az ínyencségeket, hiszen ő magának sincsenek erre igényei. Az egészséges étkezés viszont egyáltalán nem áll tőle messze.
A Mérleg szépérzékéről híres, így az általa elkészített ételek is harmóniáról és szépségről árulkodnak. Igazi konyhaművésszé válhat, de szeret éttermeket is kipróbálni, véleményezni. Bármiből képes műremeket készíteni, és főzésében elsődleges is a küllem, a színhatás és a tálalás a fontos, nem annyira az ízvilág.
A Skorpió ha főz, akkor az nem egy felületes tevékenység, hanem kicsit egy boszorkánykonyhához hasonló misztikus munkálkodás. Szívesen kísérletezget a különféle alapanyagok variálásával, vonzó számára a csípős, keleti ételek világa. Azt azonban nem mondhatni, hogy törekszik mindennap a konyhában sürögni, forogni, inkább a hétvégi főzést kedveli, amikor ennek a próbálgatási hajlamának kellő időt tud szentelni.
A Nyilas nem mondható kimondott konyhatündérnek, inkább az adott pillanat és lelkesedése dönti el, hogy főzésbe fog. Mivel a Nyilas jegyre általánosságban is jellemző, hogy szeret utazni, ebből következően szereti is egyes nemzetközi konyhák receptjeit otthonában is kipróbálni. Ez olyan számára, mint egy gasztronómiai utazás, amihez még a lábát sem kell kitennie otthonról. Azért az is sokszor előfordul, hogy más hasznosabb dolog miatt előnyben részesíti, ha főznek neki.
A Bak kicsit úgy van a főzéssel, mint a Szűz, szükséges, de nem mondhatni álmai vágyának a konyhai lét. Egyáltalán nem bánja, ha nem kell főznie, hanem csak ennie. A mindennapokban inkább hagyományos ételeket részesíti előnyben, azonban ünnepnapokon igazán kitesz magáért, és ínyencségekkel kényezteti családját és a hozzá látogatókat. Ahhoz sem fér kétség, hogy az elénk tálalt táplálék küllemben is tökéletességet sugall.
A Vízöntő számára a főzés szórakozás, így csak akkor főz, amikor kedvet érez hozzá, sosem elvárásból. Arra is számíthatunk, hogy nem a hagyományos ételeket fogja előnyben részesíteni, inkább különlegességeket próbál ki, vagy maga kreál valamilyen ételt az otthon található alapanyagokból. Étkezésében előnyben részesíti a reformtáplálkozást és az egészséget óvó ételeket.
A Halak beleteszi a főzésbe a szívét, kérdés hogy a lelkét is, vagy inkább csak áldozatvállalásból teszi azt. Mivel eléggé változékony természet így vagy nagyon élvezi a főzést, vagy nagyon szenved tőle, és ez kihatással lesz hatékonyságára is. Hangulata a tervezett ételre is kiterjedhet, lehet, hogy egész mást tervez, majd menet közben meggondolja magát, és valami egészen mást csinál. A vegetáriánus ételek vonzóak lehetnek számára, hiszen együttérzése minden élőlényre kiterjed, ahogy az egészséges ételeket is szívesen készíti el, saját testi jóléte végett.
Dudás Mária asztrológus
A Konyhakiállításon mindenki megtalálhatja, ami számára a tökéletes konyhát jelenti, legyen az konyha- és étkezőbútor, a legújabb kisgépek, nagygépek, konyhai eszközök vagy maga a főzés élménye. 2018. március 2-3-4-én több mint 100 kiállító és különleges gasztronómiai programok várják az érdeklődőket a Budapest Arénában. Részletek és értékes nyeremények a www.konyhakiallitas.hu oldalon.