A kínai gyógyászat szerint az ételek is a jin és a jang elve alá tartoznak, egyesek „fűtenek”, míg mások hűsítő hatást fejtenek ki.
Citromfű-, hibiszkusz- és borsmenta-tea
A boltban kapható jegesteák, amellett, hogy tele vannak tartósítószerrel és adalékanyagokkal, hizlalnak is, hisz rengeteg cukrot tartalmaznak. Próbáld ki inkább ezt: forralj fel 1 liter vizet, 3 teafiltert tegyél bele, és hagyd hűlni. Mikor már langyos, édesítsd kevés mézzel, vagy barnacukorral, citromkarikákkal és mentalevelekkel. Tedd a hűtőbe, jégkockával fogyasztva kiváló hűsítő!
Dinnyeleves
Kisebb kockákra vágd fel a héjától elválasztott dinnyedarabokat, majd turmixold össze néhány jégkockával, mézzel és mentalevéllel. Léböjtkúrában is fogyasztható!
Gyümölcs – minden mennyiségben
Édességre vágysz? Az idénygyümölcsökből készült salátával nem csak a vitaminraktáradat töltheted fel, hanem hűtik is a szervezetet!
Cukkíni, csillagtök, padlizsán
Szintén a jin-ételek közé tartoznak. Rakva, sütve, rántva – bárhogy is készítsd el ezeket, ízletesek, kalóriaszegények és hűsítő hatással bírnak!
Majonéz, tejföl helyett kefír
Persze a saláta is jó választás nyárra, főleg, ha az öntet kefírt tartalmaz. A kefír is jin-étel, fogyasztásával hatékonyan hűthetjük a szervezetet!