Az étel, amelyet a világ szinte minden kultúrájában ismernek és szeretnek valamilyen módozatban. Számtalan variációja létezik, lehet édes vagy sós, készülhet belőle előétel, főétel, desszert. Esszük ebédre és vacsorára. Kicsik és nagyok egyaránt imádják, pedig az alapja semmi más, csak tojás, liszt és só.
Manapság az ázsiai konyha szereplőjeként is egyre nagyobb figyelmet kap, de elsőként az olaszok vitték vele óriási sikerre és tették világhírűvé. Biztosan kitaláltátok már, hogy a szóban forgó étel nem más, mint a méltán nagyra becsült, ezerarcú tészta.
Szinte minden étterem étlapján találkozhatunk legalább egy, leggyakrabban olaszos stílusú tészta fogással. A spagettit és a lasagne-t senkinek nem kell bemutatnunk, de biztos sokan ismerik már a fussili (a csavart), farfalle (a nyakkendő), és tagliatelle (a szélesmetélt) változatokat is, hiszen mind megtalálhatóak az élelmiszerboltok polcain.
A legegyszerűbb megúszós ételek egyike, elég csak megfőzni a boltban vásárolt, csomagolt száraztésztát, és nyakon önteni valami pillanatok alatt összeüthető – ne adj Isten instant – szósszal.
De ne feledkezzünk meg saját kiváló tésztáinkról sem!
A húsleves cérnametélttel, a túrós csusza, a lebbencs leves, vagy éppen a darás tészta alapanyagai mind-mind a tészták sokféle családját színesítik.
De arra emlékeztek-e, mikor nagymamáink még kézzel gyúrták, házilag nyújtották a metéltet?
Bizony, a házi tészta készítése nem atomfizika, és ha mindennek tetejébe beszerzünk hozzá még egy jó minőségű, több funkciós tésztakészítő gépet is, a főzés nem csak könnyű, de szórakoztató is lesz. Egy ilyen eszköz nem túl nagy beruházás, – a Ballvin.hu oldalon például rendkívül kedvező áron juthatunk hozzá – viszont sokkal hatékonyabban tudunk vele dolgozni, mintha kézzel próbálkoznánk. Az eszköz több módon is állítható, kiválaszthatjuk, hogy milyen vastagra kívánjuk nyújtani a tésztát vagy, hogy milyen formát szeretnénk belőle szaggatni.
Mindegy, hogy bolognai spagetti vagy diós metélt, lasagne vagy lebbencs leves amit főzünk, ha otthon készítjük hozzá a tésztát, biztosan lenyűgözzük vele vendégeinket, családunkat és a végeredmény is sokkal finomabb lesz.
Mert nincs jobb, mint egy friss, házi főtt tészta!
Szponzorált tartalom