Az asztrológia sok mindenben a segítségünkre lehet. Csillagjegyeink alapján ráismerünk tulajdonságainkra, meghatározhatjuk életünk számos összefüggését. Ha hiszünk benne és elfogadjuk az asztrológiai útmutatásokat, higgyünk a csillagjegyünkre vonatkozó ga
Kos (március 21. – április 20.) Tűz és láng jellemzi: szeretsz mozgásban élni, mindig újabb és újabb dolgokat megismerni, kipróbálni. Szinte mindig sietsz, de a barátaidra és egy jó ebédre mindig tudsz időt szakítani. Ha van rá időd, hosszan elidőzöl a konyhában, és szívesen invitálod a barátaidat is a közös főzésre. Meghívottaid örömmel segítenek, bár azt sem bánod, ha egyedül kell elkészítened a finom harapnivalókat. Szereted az érdekes beszélgetéseket, érdekelnek a baráti beszámolók is. A beszélgetés mindennél fontosabb a számodra. Jeles alkalmakkor különös hangsúlyt fektetsz az ízléses terítésre, az elegáns felszolgálásra, máskor szívesen étkezel a nappaliban vagy a kertben egy pamlagon, tányérral a kézben. Az étel minősége nagyon fontos a számodra. Különösen kedveled a kerti sütögetéseket, ilyenkor a főzés-sütés közben beszélgettek, együtt alkottok valami finomat. Menü: Pitatészta sajttal Feketeborsos marhafelsál Keserűcsokis sütemény Bika (április 21. – május 20.) Eredeti, egyenes, aszkétikus és konok ember vagy. Szereted a nyugalmat. Szívedben első helyen a családod áll, ám barátaidra is odafigyelsz, bár nagyon megválogatod őket. Toleráns és türelmes vagy, és ezt ugyanúgy elvárod a téged körülvevő emberektől is. Szívesen hívsz vendégeket ebédre vagy vacsorára, amit nagy odafigyeléssel készítesz el. Sokszor tervezel, előre bevásárolsz, ám még többször improvizálsz: ami a mélyhűtőben és a hűtőben található, nagyszerű alapanyag a vadonatúj kreációkhoz. Legfeljebb a fűszerekkel vagy néha bajban, de ezt is eredetien megoldod, s így az ízek valóban változatosak lesznek. Menü: Sárgadinnye rákfarkakkal Olasz kagylótészta paradicsommal és gombával Almás pite Ikrek (május 21. – június 21.) Az emberek állandóan kontaktust keresnek veled, hiszen barátságos, spontán és életvidám vagy. A reakcióid azonban nem mindig pontosak, az emberekkel néha furcsán is viselkedsz, ám ezt ők bohóságod számlájára írják. Mindenhol képes vagy helytállni és nagyon emocionális vagy. Szinte mindennaposak nálad a vendégségek. Szívesen készíted együtt az ebédet vagy a vacsorát barátaiddal. Szereted a változatosságot, különféle népek különböző ételeit. S nagyon fontosak a számodra a különleges ízek, fűszerek. Ha egy ételt többször is elkészítesz, rendszerint más-más fűszereket is kipróbálsz. A tálalásra nem fektetsz nagy hangsúlyt, az egyszerű és praktikus megoldásokat kedveled. Menü: Taboulé Citromos csirkenyársacskák almával Csokoládékrém Rák (június 22. – július 22.) Romantikus és barátságos vagy, talán túlságosan is – és ez néha kellemetlenséget szül. Ám a társaság, vagyis azok az emberek, akiket az otthonodba hívsz, nagyon fontosak számodra. Szereted, ha vendégeid kellemesen, jó hangulatban érzik magukat. Fontosak a hagyományok, nagyon tradicionális vagy, ezért asztalodon mindennek harmonizálnia kell. Gondosan válogatod össze az ételeket, hozzáillő terítékkel tálalod a fogásokat. Fontosak a színek, a formák, s így az étkészlet stílusa, a poharak típusa, a tányérok alakja is. Egy meghitt vacsorát hatalmas ceremóniával tálalsz: ügyelsz a felszolgálás minőségére, gondosan megválasztod a zenét is. A desszertnél már elfogy az energiád: a tálalás ekkor is elegáns, de egyszerű édességet választasz. Menü: Bazsalikomos paradicsomszósz Levesestál báránycombbal Sárgabarackbefőtt vaníliasziruppal és citromfagylalttal Oroszlán (július 23. – augusztus 23.) Szereted a natúr, természetes környezetet. A legszívesebben magad is mindig a természetben vagy, ezért is fontos számodra, hogy a vendégséget nyáron a kertben vagy legalábbis a teraszon rendezd. Mindig arról álmodozol, hogy vendégeidet királyi mezőn fogadod, s egy gigantikus lakomát szervírozol. Nagyon ügyelsz az alapanyagokra, gondosan válogatod a hozzávalókat. Ebben nagyon fontos szerepet játszik az érzékenységed. Hiszen ha pontosan terveidnek megfelelően sikerül elkészítened a lakomát, boldog vagy és megfogadod, hogy soha másképp. Ám ha csak egy apróbb hiba is csúszik a számításba, az egészet hatalmas kudarcnak, vereségnek érzed. Pedig az még nem katasztrófa! Menü: Konyakos póréhagymaleves Citromos csirkemellfalatok Mandulás sütemény sárgabarackkal Szűz (augusztus 24. – szeptember 23.) Semmit sem bízol a véletlenre. Mindent aprólékosan megtervezel, átgondolsz, és mikor a tervet pontosan megrajzoltad, nem hiányzik a kivitelezésből a humor sem. Hiszen mire már a barátaidnak szánt vacsora elkészítésének minden apró részletében biztos vagy, az egyes pontok megtervezése után viccet csinálsz az egészből. Önmagadat százszázalékosan az előkészületeknek szenteled, s mire barátaid megérkeznek, már minden készen áll. Nem szereted a konfliktusokat, az összezörrenéseket, ezért egyszerre csak kevés embert hívsz meg, ám az étkezést úgy készíted elő, mintha estélyt adnál. A teríték elegáns és praktikus – minden fölösleges sallang nélkül. Így van ez az ételekkel is: egyszerűek, ám nagyon ízletesek! Menü: Paradicsos Gaspacho Sült keszeg kakukkfűvel és tárkonyos szósszal Capuccino krém
Mérleg (szeptember 24. – október 23.) Körültekintő, megfontolt ember vagy. A konfliktusokat ügyesen kezeled, mindig diplomatikus, kimért vagy. Fontos számodra az elegáns forma, vendégeidet is így fogadod. Valahányszor ebédet vagy vacsorát rendezel, próbálsz különös menüt és egy fantáziadús, rafinált asztalterítéket összeállítani. Fontos, hogy különösen jó osztályzatot kapj, és minden emlékezetes legyen. Szívesebben hívsz meg kis társaságokat, ám ennek a kisebb körnek is lakomát rendezel. Amikorra minden vendéged befut, a lakoma tálalva van. Fűszereid a menta és a vanília. Menü: Zöldspárga pikáns szósszal Báránylapocka paradicsomszósszal Kevert sütemény körtével Skorpió (október 24. – november 22.) Mivel cseppet sem vagy konvencionális, nem nehéz az újításokat bevinni a konyhájába. Szívesen kipróbálsz új dolgokat, ezért bátran vásárolsz ismeretlen alapanyagokat is, melyekből egzotikus érteleket készítesz. A misztikushoz való vonzalmad tehát találkozik konyhai szokásaiddal. Szereted a kontrasztot és az intenzív ízeket. Ezért is sokkal fontosabb a számodra az ízletesség, mint a precíz „körítés?. Szakácsművészeted önmagáért beszél, de nem fordítasz sok gondot a tálalásra. Az ízek a fontosak, így például a fahéj, a csokoládé, a kávé, de ugyanúgy a fokhagyma vagy a curry is. Menü: Füstölt lazac saláta pirított algával Narancsos kacsa Parfé narancssalátával Nyilas (november 23. – december 21.) Egyaránt szereted a hagyományosat és különöset – életviteledben éppúgy, mint étkezési szokásaidban. Barátja vagy a natúr, természetes dolgoknak, ezért az alapanyagokat is rendszerint piacról vagy szakboltokból szerzed be. A legszívesebben egy nagy vidéki házban, esetleg a nyaralódban fogadod a vendégeidet, így még utazásra is inspirálod őket. Szívesen állítasz össze különféle menüket, asztalod roskadozik a pompás ételektől, amelyekkel elvarázsolod meghívottjaidat. A sokféleségből egyenesen következik, hogy éppúgy barátja vagy a tradicionális konyhának, mint az egzotikusnak. Ám mindemellett legkedvesebb étked a csokoládé. Sok táblával, megannyi fajtával bővelkedsz belőle mindig – hiszen a változatosság itt is nagyon fontos a számodra. Menü: Paradicsom mozzarella sajttal Sáfrányos sügér Gyümölcspuncs Bak (december 22. – január 20.) Határozott, becsületes ember vagy, akire a barátai mindig számíthatnak. Nem szereted a kicsapongásokat, de szívesen róbálkozol az újdonságokkal. A szárnyasoktól kezdve a vadhúsokig minden húsételt kedvelsz. Nem hiányoznak az étrendedből a halételek sem. A legjobban a házikosztot kedveled. Minden nagyvilági hölgy és elegáns úr ismeretlen a te baráti körödben. A legszívesebben egy fesztelen, kellemes estét töltesz el a barátaiddal, ahol a beszélgetésé a főszerep. Bár nem veted meg a finom falatokat, vendégeidet legszívesebben mégis tükörtojás és sültkrumpli mellé ülteted. Barátaid testileg és lelkileg megerősödve mennek el tőled, és vallják is: te a szív embere vagy. Menü: Juhsajttal töltött paradicsomok Panírozott tintahalkarikák Citromos torta Vízöntő (január 21. – február 19.) Önálló, intuitív és nyílt szívű ember vagy. Barátaid mindig számíthatnak jó tanácsaidra. Minden érdekel, ami újdonság és az egészséges életvitelről szól, így a vegetáriánus étkezés is. Nagyon ügyelsz a kiegyensúlyozott, változatos étkezésre. Mivel számos esetben kevés az időd, gyorsan eszel, ám az olíva és a fokhagyma étkezéseidnek elengedhetetlen kellékei. Szeretsz társaságban lenni, ezért is hívod sokszor vendégségbe a barátaidat, ismerőseidet. Sokszor jársz te is vendégségbe, és a főzésbe ott is mindig szívesen besegítesz. Szereted az egyszerűbb ételeket és az újdonságokat egyaránt. Mindent elkészítesz, csak az alapanyagokat szerezze be más! Menü: Fokhagymás szeletek Borjúsült zöld olívával Gyömbéres-narancsos lepény Halak (február 20. – március 20.) Idealista vagy, aki szinte mindig a saját intuícióira hagyatkozik. Mint vízjegy, különösen szereted a folyami és a tengeri halakat és a tenger gyümölcseit. Szeretsz a piacon barangolni, és ha csak teheted, kistermelőktől vásárolsz friss gyümölcsöt és zöldséget. E téren nagyon is válogatós vagy. Épp ilyen idealista vagy a vendégvárás területén is: mielőtt meghívod a barátaidat, szereted feltérképezni, milyen ételeket ennének a legszívesebben. Igyekszel összehangolni a saját elképzeléseiddel, és mivel jól ismered szeretteid ízlését, akkor sem esel bajba, ha azok kitérő választ adnak. Szereted a kedélyes, kellemes hangulatot, ezért mindent megteszel az oldott, közvetlen társalgásért. Mindig friss ételeket tálalsz, így az első beszélgetések során fél lábbal a konyhában vagy. Egzotikus ételeket szervírozol, eredeti módon, ízlésesen készíted el a terítéket is. Menü: Lazac-carpaccio Kagylótál tésztával Sült cseresznye mézzel és fagylalttal