A wok, a kínai konyha univerzális serpenyője nálunk is egyre kedveltebb. Nem csoda: ropogós zöldségek, puha húsok, sok ízletes étel készíthető benne.
A wok ma már mindenütt kapható, különféle anyagokból készül: nyersvasból, alumíniumból, nemesacélból. A vasból készült wokot az első használat előtt alaposan ízzítsuk föl, kihűlés után pedig öblítsük ki. Használat után dörzsöljük be olajjal, hogy megóvjuk a rozsdásodástól.A wokot mindig a legmagasabb hőfokon hevítsük föl. Ha a hozzávalókat – állandó keverés közben – viszonylag kevés olajon lepirítjuk, a sütéstől az ételek utánozhatatlan ízűek, ropogósak lesznek, s a bennük lévő vitaminok és ásványi anyagok is megmaradnak. Egyszerre ne tegyünk sok ételt az olajba, mert lehűti, és így túl sok olajat szív magába az étel. A kisütött ételt papírra téve csöpögtessük le. Egymás után különböző élelmiszereket, pl. húst, halat és zöldséget is süthetünk, mert a magas hőfok gátolja az ízek átvételét.Az olajat a használat után hagyjuk lehűlni, majd filteren keresztül szűrjük le egy jól záródó üvegbe. Így tisztítva az olaj többször is felhasználható. A cikk folytatását és a recepteket itt találod >>>