Az október elejére eső Vegetáriánus Világnaphoz kapcsolódó gasztronómiai rendezvény alkalmával megismerkedhetsz India tradicionális konyhaművészetével, amely a világ egyik legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya.
Az ájurvéda, India egészségmegőrzési tudománya kiterjedt ismeretet nyújt az egészséges táplálkozásról. Többek között azt javasolja, hogy egy étkezésen belül mind a hat alapíz – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – szerepeljen a tányérunkon. A színes ízvilágnak köszönhetően az indiai ételek rendkívül gazdagok, táplálóak és változatosak.
A rendezvényen vegetáriánus séfek bemutatásával közelről is megismerheted a indiai fűszerek különleges világát, felhasználásuk módját, párosításukat. A fűszerhasználat mellett alapvető keleti konyhatechnikai eljárásokat is elsajátíthatsz. Szakácsaink látványos főzőbemutatóval várják a kíváncsiskodókat, akikhez bátran fordulhatsz személyes kérdéseiddel is. Gyönyörködhetsz a hagyományos, szabadtéri, indiai agyagtűzhelyen való főzés látványában is, sőt meg is kóstolhatod az ott készült csemegéket.
A fesztivál ideje alatt mintegy 50 különféle vegán ételkülönlegességet ízlelhetsz meg. Felsorakoznak majd a szabdzsik (zöldséges főételek), a különleges rizsételek, a közkedvelt csatnik (édes-csípős szószok), az egzotikus csemegék, lepénykenyerek, édességek, és aromás italok.
Időpont: 2017. október 8. vasárnap, 10:00-16:00
Helyszín: Lélek Palotája, Budapest 1039. Lehel utca 15-17.
Info: http://krisna.hu/2017/oktober-8-indiai-vegan-gasztrofesztival/