A különböző csillagjegyekhez nemcsak nagy általánosságban jellemző külső és belső tulajdonságokat tudunk hozzárendelni, de gyakran szeretett és nem szeretett dolgokat is. Miért lenne ez másképp az ízekkel?
Cikkünkből kiderül, melyik csillagjegyet milyen ételekkel lehet levenni a lábáról, és ki milyen a konyhában. Mert tévedés lenne azt hinni, hogy csak a nő lehet konyhatündér.
A Kos konyhája
E jegy szülöttei mindig lázasan kutatják az újat, az eredetit, szükségük van az állandó változásra. Állandóan mozgásban vannak, és szívesen töltenek sok időt a barátaikkal. Szeretnek enni és főzni, ezért amikor csak tehetik, a konyhában töltik az időt, de azt sem bánják, ha őket hívják meg vacsorára. A lényeg a barátok és az étel. A Kosok szeretnek meglepődni és meglepetést okozni, de nem feltétlenül az étellel érik ezt el. A jó társaság mindig előnyt élvez azzal szemben, hogy milyen csemege kerül a tányérra. A lényeg, hogy mindenki jól érezze magát.
A Bika konyhája
Négy lábbal állnak a földön, és nem rejtik a véleményüket a véka alá a véleményüket. Ami a szívükön, az a szájukon, általában az energikusak és érzékiek. A család és a rokonok mindig elsők a Bika életében, nagyvonalúan és toleránsan bánik velük, de ugyanezt el is várja tőlük.
Szeretik a tradicionális konyhát, a szolid és autentikus ételeket. A kellemes, elegáns dekorációnál többet nem igényelnek. A menü összeállításánál fontos, hogy minden harmonizáljon.
Az Ikrek konyhája
Spontán, életigenlő személyiségéből adódik, hogy szereti a konyhai élményeket is a humorral, az életszeretettel összekötni. Mivel állandóan úton vannak – vagy fizikailag vagy szellemileg -, nem szabnak határt a kulináris élvezeteknek sem. Mivel imádnak a figyelem középpontjában lenni, ezért az ételek mellé gyakran vicces történetekkel szórakoztatják a vendégeiket. Szeretnek hosszasan előkészülni a főzéshez, szívesen inspirálódnak saját úti élményeikből.
A Rák konyhája
Született romantikus, nyitott a világra és az emberekre, és ez a két tulajdonság gyakran nagyon sebezhetővé teszi. A védelmet az otthon jelenti, ahova viszont szívesen hívják meg a barátaikat, hogy egy kellemes estét töltsenek együtt. Az asztalra ilyenkor tradicionális ételek kerülnek, amelyek aprólékos gonddal készülnek. A Rákok ugyanis szeretik a harmóniát, még az ételek tekintetében is: nemcsak az ízek, de a színek és az illatok is ezt tükrözik. Az étkezés számukra ünnep, és amikor csak tehetik, megadják a módját: az asztalról nem hiányozhat a terítő, a gyertya, a dekoráció sem. Ami pedig a desszertet illeti, igazi nassolókkal állunk szemben, akiknél mindig van hely néhány falat édességnek.
Az Oroszlán konyhája
E jegy szülöttei gyakran lobbanékony természetűek és szeretik a függetlenségüket. Minden mesterként dologra fújnak. Az Oroszlánok kifejezetten igényesek és mindent megtesznek azért, hogy a családjuk soha semmiben ne szenvedjen hiányt. Kedvelik a mediterrán konyhát, melynek összetevőit a forró napsugarak érlelték. Ahogy az életben, úgy a konyhában is szeretnek királynők vagy királyok lenni. Maximálisan odafigyelnek az összetevők minőségére. A dicséretek nem számítanak, csak akkor elégedettek, ha ők maguk is pontosan úgy képzelték el a végeredményt, amilyen az végül lett.
A Szűz konyhája
Gyakran visszafogott, szerény, de erős az akarata és nagyon jó a humorérzéke. Nem szereti a konfliktusokat, ezért inkább kevesebb vendéget hív meg, a nagy társaság neki már túl sok. A jegy szülöttei nagy csokoládérajongó hírében állnak, de a minőség számukra mindig fontosabb, mint a mennyiség. Ez az egyetlen gyengéjük, különben odafigyelnek arra, hogy egészségesen étkezzenek. Ha vendégek érkeznek hozzá, minden részletet pontosan megtervez az ételek sorrendjétől, minőségétől kezdve a dekorációig, amely inkább egyszerű, de ízléses.
A Mérleg konyhája
Barátságos ember, aki általában ésszel oldjak meg a konfliktusokat. Kiváló diplomata. Arra törekszik, hogy minden vendége ugyanolyan jól érezze magát az asztalnál és harmóniát teremtsen az asztal körül. Kedvenc fűszerei a borsmenta és a vanília. Az ételeknél általában a különlegesség áll az első helyen. Azt keresi, hogyan tehetné még változatosabbá, fantáziadúsabbá a menüt. Tökéletes vendéglátó, ezért a nagyobb összejövetelek meg se kottyannak neki.
A Skorpió konyhája
A lázadó és szenvedélyes Skorpió nem szereti a szokásos, mindennapos küzdelmeket a konyhában, de az édességekért mindent megtenne. A fűszeres, csípős, erős ízű összetevőket kedveli, nála nem hiányozhat a fokhagyma, a fahéj, a paprika és a kávé sem. Az ételekben imádja a kontrasztokat (édes-savanyú) és az intenzív ízeket. Az étel nála mindig fontosabb, mint a tálalás, szenvedélyességéből adódóan pedig nem híve a precíz szakácskönyv-főzőcskézésnek. A recepteket csak inspirációnak használja, a végeredmény általában teljesen más lesz, mint ami le van írva.
A Nyilas konyhája
Állandóan keresi a kalandot és az újat – kulináris területen is. Az élvezetek számára nagyon fontosak. Ha hozzávalókról van szó, sokkal bátrabban válogat, mint a többi jegy szülötte. A kevésbé szokványos, de természetes alapanyagokat is szívesen alkalmazza. A hagyományos konyhát ugyanúgy szereti, mint az egzotikus ízeket. Vendégeit is a sokféleséggel próbálja elkápráztatni.
A Bak konyhája
Az elképzeléseihez kitartóan, már-már makacsul ragaszkodó Baktól idegenek a túlzások, a mértéktelenség és a kicsapongás – kulináris területen is. A hagyományos, egyszerű ételek állnak hozzá a legközelebb, az egzotikus összetevőkkel óvatosan bánik. A legkönnyebb a házias, hazai ízekkel elcsábítani. A Bak szülöttek jó vendéglátók és szívesen hívnak át magukhoz néhány barátot, akikkel nemcsak az ételeket osztják meg, hanem a gondolataikat is. A jó beszélgetés náluk a vacsora része, az olaszos összejöveteleket viszont csak vendégként élvezik.
A Vízöntő konyhája
A független, szabadságvágyó és intuitív Vízöntő hajlamos arra, hogy össze-vissza egyen valamit, ami – valljuk be -, hosszútávon nem túl egészséges. Még akkor sem, ha a modern életvitelünk ezt próbálja ránk kényszeríteni. A Vízöntők között sokkal gyakoribbak a vegetériánusok, szeretik a fűszereket, az olajbogyót, és nem tudnának fokhagyma nélkül élni. A Vízöntők imádják a nagy társaságot, szívesen vendégelik meg a barátaikat vacsorára, amit a legfrissebb alapanyagokból, idényzöldségekből és -gyümölcsökből állítanak össze.
A Halak konyhája
E jegy szülötte romantikus, könnyen befolyásolható alkat, aki szívesen hallgat a megérzéseire. Éppen ezért az egzakt bevásárló listákkal nem tud mit kezdeni, és a nagy precizitást igénylő menü sem kerül az asztalára. A Halak hagyják, hogy a bevásárlásnál a pillanatnyi hangulatuk befolyásolja őket, és az sem baj, ha valami nem pontosan úgy sikerül, mint ahogy le van írva. A Halak szívélyes vendéglátó, mindig nagyon odafigyel arra, hogy mindenki jól érezze magát. Képes arra, hogy kellemes környezetet teremtsen a vacsorához. Gyakran kulináris utazásra hívja vendégeit, és más országok ételeit tálalja nekik. Az Astronet ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!