Az egyszerű ízeket kedveled, vagy igazi ínyenc vagy? Gyakorlott, profi szakácsként ragadsz fakanalat, vagy a rántottánál megáll a tudományod? Csillagjegyed megmutatja, hogyan remekelsz a konyhában!
Kos
Csábító illatok
Csak semmi felesleges pepecselés – ez lehet a konyhában a mottója… A Kos céltudatos és szenvedélyes, és ez jellemző rá a főzés során is. Főleg a húsételeket kedveli, jó fűszeresen, de általában a gyorsaságra összpontosítva választ, mert nem szeret sokáig egy dologgal foglalkozni. Főzés után háborús állapotokat hagy maga után, mert az elpakolás és a mosogatás már nincs ínyére.
Bika
Gyakorlat teszi a mestert
A legjobb szakácsok egyike! Kényelmesen, komótosan lát neki az előkészületeknek, gondosan kiválasztott alapanyagokkal. Mivel imádja a hasát, jól is főz. Rászánja az időt a húsok pácolására, szereti a nehéz, tradicionális konyhát, de a különleges, keleties ízeket sem veti meg. A mosogatást, rendrakást csak a tejszínhabos kávé után hajlandó elkezdeni.
Ikrek
Mint a szélvész…
Szereti a félkész, praktikus ételeket, nem utál sokáig bíbelődni a konyhában. Ha mégis rászánja magát, akkor viszont valami különlegességgel rukkol elő. Egyszerre főz mindent, köretet, főfogást, desszertet, rotyognak a fazekak, melegszik a sütő, az Ikrek pedig még szívesen telefonálgat is az akció közben… Csodálatos, hogy mindeközben még el is pakol maga után!
Rák
Házias ízek
Mivel a családja a mindene, és szeretetét a tápláláson keresztül fejezi ki, igazán otthonosan mozog a konyhában. Nem szereti az előregyártott, félkész ételeket, a házi kosztra esküszik. Bármit megfőz, amit gyermekei kérnek, remekül süt, és cukrászati remekművek kerülnek ki a keze alól.
Oroszlán
Babérokra tör
Szeret jókat enni, de nem hajlandó minden nap főzni, és elvárja párjától, hogy ugyanúgy vegye ki a részét a konyhai feladatokból. Imádja, ha főznek neki. Ha mégis magához ragadja a fakanalat, akkor aztán a csúcsra tör, és mindent belead: válogatott hozzávalókból, időt, pénzt nem sajnálva készül az igazi ínyenc fogás!
Szűz
Az egyszerű a nagyszerű!
Egyszerűségre törekszik, van néhány jól bevált, könnyen elkészíthető receptje, azokat variálja. Hajlamos az étkezésre pusztán élettani szempontból tekinteni, így nem annyira az ízek harmóniáját, mint inkább tápértékét, vitamintartalmát figyeli. Rendkívül egészségtudatos, gyakran készít salátákat, zöldséges fogásokat. A konyhájában patikarend uralkodik, jól áttekinthető rendszerrel, mindennek meg van a maga helye.
Mérleg
A profi
Esztétikumra való igénye a főzés során is megmutatkozik. Remek szakács, és nemcsak az ízek harmonizálnak nála, a körítésre is figyel! Gyönyörűen megterített asztal, vasalt terítő várja a vendégeit. Mivel szeret étterembe járni, tapasztalt ínyenc, 10 pontos szakácsművész!
Skorpió
A Titkok kamrája
Mint egy igazi boszorkánykonyhában: titkos receptek, és még titkosabb fűszerezés, alaposan végiggondolt kreálmányok…. A Skorpió keze alól finom ételek kerülnek ki. Nem sajnálja az időt, utánamegy a hozzávalóknak, és bár nem recept alapján főz, hanem érzésből, mégis mindig sikerül valami lenyűgözőt alkotnia!
Nyilas
Lelkes próbálkozások
Elméleti szakács: remek recepteket oszt meg a közösségi oldalakon, szívesen lapozgatja a szakácskönyveket, és örömmel neki is lát a műveletnek, de a számításaiba időnként hiba csúszik. Kissé nagyvonalúan kezeli a recepteket, és gyakran legyint, hogy »jó lesz az úgyis”. Így aztán hullámzó a „teljesítménye”, van, hogy remekül összejönnek a dolgok, máskor a kukában landol a végeredmény. Töretlen optimizmusát azonban így is megőrzi, és legközelebb is hasonló lelkesedéssel vág neki a főzésnek!
Bak
Biztosra megy
Hagyományos, a nagyszülőktől örökölt receptek, tradicionális vasárnapi ebéd, a magyar konyha remekei – a Bak mindig biztosra megy, ha a konyhai remeklésről van szó. Pontosan követi a leírásokat, attól el nem tér, konyhai mérleggel kiméri a hozzávalókat. A fogások ettől persze mindig ugyanolyanok, de éppen ez a jó benne: a kiszámítható, magas színvonal.
Vízöntő
Érdekes kreációk
Bár nem főz minden nap, időnként a barátait szívesen vendégül látja. Imádja a különleges ízeket, szívesen kipróbálja a kínai, vagy az indiai konyha remekeit. A Vízöntőt nincs kivel összehasonlítani – addig keresgél, míg olyan receptet nem talál, amiről előtte még senki sem hallott.
Halak
Néha más lesz, mint aminek indult
Szívét-lelkét beleteszi a főzésbe, de változékonysága ezen a területen is megmutatkozik. Nemhogy a receptet nem követi, a saját terveit sem: elkezd valamit, de menet közben rájön, hogy lemaradt egy hozzávaló, vagy újabb ötlete támad, és végül egész más készül el, mint amit tervezett. Ezzel együtt jó szakács, és szívesen kísérletezik.