Sokak szívéhez tényleg a hasán keresztül vezet az út… A horoszkóp elárulja, milyen menüvel lepd meg a párodat Valentin-napon!
Kos
Az egyik legszenvedélyesebb jegy. Kedveli a csípős ízeket, amelyek szinte lángra lobbantják az érzékeit. Úgyhogy nem kell csínján bánnod a fűszerekkel, ha a Kosnak főzöl! Mit szólnál például egy ínycsiklandozó csípős csirkeszárnyhoz? Egyszerűen elkészíthető, és garantáltan leveszed vele a lábáról a Kost! A finom italokról se feledkezz meg, hisz a jegy szülöttei szeretik élvezni az életet.
Bika
A jegy szülötte szereti megadni a módját mindennek, ezért Valentin-napon is a több fogásos menü a kedvére való! Mindenképp kerüljön leves is az asztalra, például egy kiadós krémleves, az étkezés zárásaként pedig desszerttel is készülhetsz, a Bika szeret több mindenből válogatni.
Ikrek
Az ötletes tálalás, a különleges ízek kedvelője. Nem nagyétkű, viszont szereti a változatosságot, ezért többféle kóstolnivalóval készülj, ideális lehet ha csinálsz többféle mártogatóst, tapast, falatkát. Az asztal díszítésére fordíts különösen nagy gondot.
Rák
A jegy szülötte a kímélő ételeket kedveli, mert nemcsak a lelke, hanem a gyomra is érzékeny. Kerüld az erős fűszerezést, hagyd meg az ételek eredeti ízét! Szereti a halból, zöldségből készült fogásokat, a mandulás bundában sült pisztráng egészen biztosan ízleni fog neki.
Oroszlán
Minőségi alapanyagokból készült fogásokkal kényeztesd, mert az ízlése kifinomult. A hideg fogásokat nem szereti, úgyhogy ne svédasztallal készülj, inkább főzz valami különlegeset! A nehéz húsok, jó borokkal kiegészítve igazán a kedvére valóak.
Szűz
Akármilyen gyakorlott szakács is legyél, fel kell kötnöd a nadrágodat, ha egy Szűz jegyűnek főzöl, mert vacsorapartnered időnként kritikus és csípős nyelvű lehet… Ügyelj rá, hogy ne sózd el az ételt, és bánj csínján főzéskor a zsiradékkal, mert a jegy szülötte nem szereti a nehéz fogásokat. Legyen könnyű és egészséges a Valentin-napi vacsi is! Mit szólnál például egy tepsiben sült céklás, édesburgonyás csirkemellhez?
Mérleg
Fontos számára a luxus és a kulináris örömök – finom borokkal, különleges desszertekkel, pezsgővel veheted le a lábáról a legkönnyebben. Készíts neki például profiterolt – imádni fogja! Egyébként pedig nyugodtan térj el a tradicionális receptektől, készülj néhány izgalmas fogással is! A tálalásra is figyelj oda.
Skorpió
Vizes jegyként szereti a leveseket és a halból készült fogásokat – ezekkel biztosan nem nyúlsz mellé! A szószok, mártások nagy kedvelője, és a tészta is jöhet, például a lasagne-t biztosan szeretni fogja. A desszertek viszont hidegen hagyják, úgyhogy azt nyugodtan el is hagyhatod.
Nyilas
Légy egy kissé formabontó, a Nyilas szereti a különlegességeket. Ráadásul a jegy szülötte azt is szereti, ha többféle étel közül választhat, ahogy az egzotikumokat is igazán kedveli. Például egy indonéz fogás jó választásnak bizonyulhat!
Bak
A tradíció kedvelője, úgyhogy a hagyományos magyar konyhát igazán nagyon szereti. Próbáld ki például ezt a nagyszerű hagymás rostélyos receptet! A fűszerezéssel viszont bánj óvatosan, a Bak ízlése meglehetősen puritán. A terítésben és a díszítésben is légy visszafogott!
Vízöntő
A különleges megoldásokat kedveli – legyen a vacsora is formabontó. Az egzotikus ízek, távol-keleti konyha igazán az ínyére való, úgyhogy ezzel próbálkozz, így biztos a siker. Próbáld ki például a kínai szezámmagos csirke receptjét, amit igazán nem nehéz elkészíteni!
Halak
Könnyű húsok, tápláló levesek, habos desszertek – ezekkel veheted le a lábáról a halak jegy szülöttét. A környezet legalább olyan fontos számára, mint az ízek harmóniája, úgyhogy a terítésre, körítésre, dekorációra helyezz nagy hangsúlyt! Próbáld ki ezt az isteni desszertet!