Kevesen tudják, hogy a szőlő remek gyógyszer. Eltávolítja a salakanyagokat a szervezetből és megszépíti a bőrt. Magnézium-, foszfor és cukortartalma révén energiát kölcsönöz. A szervezetükbe jutó vitamin erősíti az immunrendszert, a szőlőmagban lévő anyag
Minden nap egyforma
Reggeli: 1 szelet korpás kenyér vagy zsemle, kevés félzsíros vajjal. Ehhez ízlés szerint 2 evőkanál sovány túró vagy 2 dkg sovány sajt 5 szőlőszemmel. Olykor egy főtt tojás is. Tízórai: 2 dl szőlőlé (cukrozatlan!). Uzsonna: 2 dl tej, 1 szelet Abonett, 5 dkg szőlő. Italok: max. 2 csésze kávé vagy orosz tea. Tetszés szerinti mennyiségű gyógytea és másfél liter nátriumszegény ásványvíz. A rizsre vonatkozó mennyiségi adatok mindig a száraz (nyers) súlyra vonatkoznak.
1. nap
Ebéd: Currys hal rizzsel és szőlővel Elkészítés: 10 dkg tetszés szerinti halfilét kevés sós vízben megpárolunk. A halat félrerakjuk. A levét 1 tojás sárgájával, 2 evőkanál tejszínnel, 1-2 kávéskanál curryporral simára keverjük. Kis lángon állandó keverés mellett besűrítjük. A halra öntjük, és 3 dkg főtt rizzsel, 10 dkg felmelegített szőlővel tálaljuk. Vacsora: Sajtos szőlő- és sárgarépa-saláta Elkészítés: 20 dkg friss, ropogós sárgarépát felszeletelünk, 15 dkg szőlővel és 10 dkg kockára vágott juhsajttal gazdagítjuk. Salátalével meglocsoljuk és zsázsával díszítjük.
2. nap
Ebéd: Tojásos omlett szőlővel Elkészítés: 2 tojást habosra felverünk, fűszerezzük, majd teflonsütőben omlettet készítünk belőle, majd összecsavarjuk, csíkokra szeleteljük. 4 dkg puhára főzött rizzsel, 10 dkg félbevágott és felmelegített szőlővel tálaljuk. Vacsora: Vegyes gyümölcssaláta párizsival Elkészítés: 15 dkg szőlőhöz teszünk 1 db hámozatlan, gerezdekre vágott körtét, 1 db felszeletelt kivit és 15 dkg párizsit. Citrommal ízesítjük.
3. nap
Ebéd: Borjúszelet spenóttal és rizzsel Elkészítés: 10 dkg szeletekre vágott borjúhúst (vagy más sovány húst) teflonsütőben kevés olajon megsütünk. 4 dkg puhára főzött rizzsel és 20 dkg dinsztelt spenóttal tálaljuk (1 evőkanál sovány tejföllel ízesíthetjük). Vacsora: Saláta szőlővel és marhanyelvvel Elkészítés: Egy fej salátát elkeverünk salátalével és 15 dkg szőlővel. 10 dkg finoman felszeletelt, füstölt marhanyelvvel tálaljuk.
4. nap
Ebéd: Boros sonka szőlővel Elkészítés: 10 dkg zsiradékszegélyétől megfosztott főtt sonkát vastagon felszeletelünk. 1 kis fej hagymát két kávéskanál olajon üvegesre dinsztelünk, negyed deciliter vörös- vagy fehérborral felöntjük, majd 10 dkg fehér szőlőt adunk hozzá. Kicsit összefőzzük, 1-2 kávéskanál hidegen kikevert burgonyaliszttel dúsítjuk, és a teflonsütőben felforrósított sonkával tálaljuk. Vacsora: Tejberizs szőlővel Elkészítés: 5 dkg rizst 10 dkg szőlővel 4 dl 1,5 százalékos zsírtartalmú tejben megfőzünk. Fahéjjal és szaharinnal édesítjük.
5. nap
Ebéd: Csirkecomb szőlővel töltött uborkával Elkészítés: Egy kisebb salátauborkát meghámozunk, végét levágjuk, 5 cm hosszúságú darabokra szeleteljük, magházát óvatosan kivájjuk. 15 dkg szőlővel dinszteljük. Az uborkadarabokat álló helyzetben a szőlővel megtöltjük. Grillezett csirkecombbal tálaljuk. Vacsora: Zeller rizzsel és szőlővel Elkészítés: Egy nagy, kerek zellert szeletekre vágunk, kevés erőlevesben megpároljuk. 5 dkg főtt rizst 10 dkg felforrósított szőlővel összekeverünk, és a zellerrel tálaljuk. Salátát is fogyaszthatunk hozzá.