A leveskönnyű, gyors étel, ráadásul felpörgeti az anyagcserét és segít a zsírpárnák eltüntetésében. A legjobb karcsúsító recepteket gyűjtöttük össze a világ minden tájáról.
Ebédre svéd különlegesség, vacsorára spanyol finomság: igen, ilyen változatos is lehet a fogyókúra! A napi két főétkezés kiadós ugyan, de kalóriában szegény. A sok folyadék és az ásványi anyagokban gazdag zöldségek felpörgetik az anyagcserét. Minden fogás gyorsan és egyszerűen elkészíthető, tehát nem kell sokat pepecselni a konyhában. A napi 1000 kalóriás energiabevitelnek köszönhetően 5 nap alatt 2-3 kilót lehet fogyni. A reggelik nagyjából 250, a tízórai vagy uzsonnafalatok egyenként 150, az ebéd és a vacsora pedig fogásonként 300-300 kalóriát tartalmaz.
A levesek titka
A burgonya, a lencse és a rizs értékes szénhidrátok, amelyek remek fogyasztószerek, ugyanis sokáig eltelítik a gyomrot. Emellett a szervezetnek szüksége van a bennük lévő anyagokra az izomzat felépítéséhez és működtetéséhez. Ráadásul ezek a zöldségek és gabonafélék tele vannak fontos vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal. A póréhagyma kéntartalmú hatóanyagai serkentik az emésztést, a benne lévő cellulóz és növényi nyák pedig tisztítja a belet. A mustárolaj javítja a máj és az epe működését, emellett vízhajtó hatású. Ezenkívül a zöld részekben sok C-vitamin és foszfor is van. A fehér káposzta 10 dekája csupán néhány kalóriát tartalmaz. A levelekben C-vitamin található, ezenkívül bőségesen tartalmaznak kénolajat, illetve kalciumot, vízhajtó káliumot, magnéziumot, foszfort, továbbá A-vitamint és többféle B-vitamint. Tejsavas savanyítással készül a savanyú káposzta, amely probiotikus tulajdonságai révén serkenti a bélműködést. A teljes cikket itt tudod elolvasni >>>