Linda Gray, a népszerű Dallas sorozat révén negyedszázada ismertté vált színésznő nem rejti véka alá, hogy végeztetett már néhány plasztikai műtétet, de ezek a beavatkozások a ráncai eltüntetésére, a melle nagyobbítására vonatkoztak. Bőre szépségét, haja
– Ez azért nem is olyan egyszerű, mint első hallásra gondolná az ember – nyilatkozta a kíváncsiskodó újságíróknak. – A nehézséget az okozta, hogy a tudósok mindig más vitamint tartanak létfontosságúnak. Először a C-vitamint istenítették, mivel kiderült, hogy nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem késlelteti az öregedést is. Aztán jött az A-vitamin, amiről megállapították, hogy védi a bőrt és a nyálkahártyát, sejtvédő, antioxidáns hatása legalább olyan fontos, mint a C-vitaminnál, és ha annyi stressz éri az embert, mint engem, hát bizony vigyáznia kell, hogy mindig jusson a szervezetébe elegendő. Aztán felfedezték, hogy az E-vitamin az évezred utolsó éveinek csodaszere, mert nemcsak sok betegség előzhető meg a segítségével, hanem az öregedési folyamatot is lassítja… Szóval, a végén kiderült, hogy a vitaminbiblia a legfontosabb könyv a konyhában. Segítségével gyorsan összeállítható az egészséges étrend, és ha az ember megszokja, még kozmetikusra sem kell annyit költeni, mint régen.
Gyógyító ételek
A természetes élelmiszerekben a sokféle vitamin, ásványi anyag, nyomelem és enzim mellett található jó néhány más titokzatos anyag, ami védi az egészséget. Valamennyi olyan csekély mennyiségben fordul elő, hogy néhány éve még nem is igazán tudtak a létezésükről.
- A banánban katekolamin van. Stresszűző, erősíti az idegrendszert.
- A zöldsalátában klorofill található. Nyersen fogyasztva tisztítja és regenerálja a sejteket, csökkenti a magas vérnyomást, segíti a májat a méregtelenítésben.
- A káposztafélékben, a salátában, spenótban lévő luetin méregtelenítő hatású.
- A citrusfélék – narancs, mandarin, grépfrút – olajában flavonoid található. Ez győzi le a megfázáskor a szervezetet megtámadó baktériumokat és vírusokat.
- A fokhagyma egyik enzimje lebontja és semlegesíti a szervezetben a mérgeket. Ezenkívül magas cink- és szeléntartalmának köszönhetően rák elleni védőhatású is, sőt a benne található, antibiotikumhoz hasonló vegyület gátolja a baktériumok szaporodását.
- A teljes kiőrlésű gabonában úgynevezett szaponin található, ami ugyancsak az immunrendszert erősíti.
- A kék szőlőben, a szójababban és a brokkoliban található anyag minimálisra csökkenti a rákos megbetegedés kialakulásának esélyét.
- A zöld tea hatóanyaga nemcsak az immunrendszert erősíti, hanem a szívet is.
A táplálkozás-kutatók tehát nem véletlenül javasolják, hogy legalább fél kiló nyers zöldséget és gyümölcsöt kell naponta elfogyasztani. Emellett érvényes a szabály: minél tarkább, annál jobb. Ezt másképp szivárványdiétának is nevezik. Tehát aki naponta zöld, piros, sárga és narancssárga gyümölcs- és zöldségfélét (mondjuk almát, körtét, paradicsomot, gyökérzöldséget, paprikát) eszik, az erősíti az immunrendszerét, tovább marad fiatal és életerős.
További érdekes cikkeket, olvasnivalót, játékot és ajánlót a Fanny Horoszkóp Magazinban találsz. Keresd az újságárusoknál!