Úgy érzed, hogy az átlagosnál is több csokit tömsz magadba? Ne aggódj, számos jótékony hatása van, ami miatt érdemes is rendszeresen fogyasztanod.
antioxidáns
Miért egészségesek a piros ételek?
A piros szín már önmagában is jótékony hatással van szervezetedre. Ha látod, biztonságérzetet ad, szenvedélyessé tesz. Belül pedig feltölt energiával. A piros tehát nemcsak a lelkedre, de az emésztésedre is jótékony hatással van.
Kínai szerzetesek ajándéka
A szecsuáni szerzetesek kertjeiben már 2200 esztendővel ezelőtt is voltak teacserjék. A zöld tea világszerte ebben az évszázadban veszítette el népszerűségét a fekete színűvel szemben: immár minden ötödik csészében ázik csupán zöld tealevél.
Lila paradicsommal a rák ellen
Brit kutatók a paradicsomba olyan színezőanyagot ültettek, mely véd a rákos megbetegedések kialakulásától. Állatkísérletek során bebizonyosodott, hogy a lila paradicsom egyharmaddal hosszabbította meg a daganatos egerek életét.
Gyógyító olajok
A növényi olajok nem csak a konyhában használhatók, sokuknak különleges gyógyhatása is van. Fontos, zsírban oldódó vitaminokat szolgáltatnak, létfontosságú összetevőket tartalmaznak, és még ízesítik is ételeinket.