Bár a húsvét a keresztény egyházak legnagyobb ünnepe, a feltámadáshoz kötődő hagyományokat szinte mindenki tartja. Igaz, országonként kicsit másképp…
Az ünnep étrendje jellegzetes. Régóta elmaradhatatlan a tojás, de a sonka és a kalács újabb keletű étel. Azonban országonként más és más kerül a húsvéti asztalra. Olaszországban sonka helyett szalámit fogyasztanak főtt tojással, panettonéval, az ottani kaláccsal. Görögországban tojásos citromleves, és bárányhús az ünnepi menü. Lengyelországban a húsvétra már az előző héten elkezdik a kenyér és kalácssütést, és elkészítik jellegzetes édességüket, a babkát. Az a fánkhoz hasonló édesség gazdagon ízesített mazsolával, reszelt citrom- és narancshéjjal. Húsvét vasárnapján az ünnepi asztal roskadozik a sok finomságtól, sonka, kolbász, tojás is kerül rá. A teljes cikket itt tudod elolvasni >>>