Hallottál már olyan zöldségről, aminek még a fridzsiderben is nő a vitamintartalma? A csírák ilyen szuperételek, tele az egészséghez nélkülözhetetlen tápanyagokkal. Ráadásul olcsó, otthon termeszthető, és egész kevés is elég belőle. Van ennél jobb?
A csíra élő táplálék. Elképesztően sok tápanyagot tartalmaz, ráadásul olyan formában, ami a szervezet számára könnyen kezelhető, azonnal felszívódik. Rengeteg vitamin, ásványi anyag, nyomelem, növényi fehérje és enzim található a csírázott magokban, amit a kínaiak már évezredekkel ezelőtt felfedeztek. Mára számos vizsgálat és kísérlet támasztja alá egészségvédő és gyógyító tulajdonságaikat.
Brokkoli csírával a rák ellen
A Johns Hopkins Egyetem kutatói felfedezték, hogy a háromnapos brokkoli csíra különlegesen nagy mértékben tartalmaz egy olyan anyagot, ami természetes módon hat a rák ellen. Évek óta tudják, hogy a káposztafélék nagyon jó egészségvédő hatással rendelkeznek, mára az is kiderült, milyen módon hatnak ezek a növények a rák ellen. Az elmúlt 20 év kutatásai alapján megállapították, hogy bizonyos zöldségek, mint például a brokkoli, a szulforafán nevű anyag lévén segítik az antioxidánsok beépülését és hasznosulását. Ez egy újabb példája annak, hogy a természetben fellelhető anyagok hogyan erősítik egymás hatását, és miért még mindig az étel a legjobb orvosság. A kutatók rájöttek, hogy a brokkoli apró hajtásai három napos korukban 20-50-szer annyi szulforafánt (és rengeteg más tápanyagot) tartalmaz, mint a kifejlett zöldség. A teljes cikket itt tudod elolvasni! >>>