Az influenza és a nátha ellen sok praktikát bevetünk. Melegen öltözünk télen, nem felejtjük otthon a sapkát és a kesztyűt sem. Ha nem akarunk megfertőződni, nemcsak kezet kell mosni gyakran, hanem ajánlott fertőtleníteni a telefonkagylót is. És most itt v
Az étel szolgáljon gyógyszerként, a gyógyszer szolgáljon táplálékként” – tartotta anno Hippokratész, a görög tudós is. Nem tévedett. A sok gyümölcsöt, zöldséget és tejterméket tartalmazó, zsírban szegény étrend például csökkenti a vérnyomást. Flavonoidok – ez a gyűjtőneve a növényi eredetű anyagoknak, melyek a növényt védik a különböző betegségekkel szemben, az embernél pedig segítenek megelőzni a rák és a szívbetegségek kialakulását. Laboratóriumi vizsgálatok kimutatták, hogy a flavonoidok képesek megállítani a vírusok szaporodását. Tartalmazza: vörösbor, tea, nyers vagy főtt vöröshagyma, kel, brokkoli, paradicsom és citrusfélék. Fehérje – karbantartja az immunrendszert. A nátha, influenza első jeleinél erősítse immunrendszerét: fogyasszon naponta legalább 50-75 gramm fehérjét. Tartalmazza:: baromfihús, hal, bab, tej. Ásványi sók – nélkülük a szervezet nem tud mit kezdeni a fehérjékkel. A három ásványi só – a magnézium, a vas és a cink – a B-vitaminok segítségével segíti a fehérjék átalakulását izommá. Tartalmazza:csonthéjas gyümölcsök. A-vitamin – a szem, az orr, a tüdő és a gyomor nyálkahártyáját veszik először célba az influenzavírusok. Az A-vitamin segít, hogy a nyálkahártyák ellenállóbbak legyenek. Tartalmazza: vaj, tej, tojás. De a gyümölcsök, zöldségek is sok olyan alkotórészt tartalmaznak, melyet a szervezet szükség esetén A-vitaminná alakít át. Narancs, krumpli, spenót, sárgarépa, tök. C-vitamin – felelős a vírusölő fehérvérsejtek működéséért. Tartalmazza: friss narancslé, nyers paradicsom, kivi, spenót, burgonya, zöldpaprika, káposzta.