Az ital mértékletes, de rendszeres fogyasztásával csökkenthetjük a koszorús erek megbetegedésének kockázatát, de csak akkor, ha a mennyiség mellett a minőségre is odafigyelünk!
A magyarországi alkoholizmus ijesztő mértéke miatt sokan eleve elítélnek minden alkoholfogyasztást. Pedig ha szem előtt tartjuk a két kulcsszót – mennyiség és minőség –, akkor sokat tehetünk az egészségünkért a borfogyasztással.
Mennyi az annyi?
A bor erősen antioxidáns hatású, és csökkenti a koleszterinszintet, ezzel pedig a koszorús erek megbetegedésének esélyét is. Napi másfél-két dl bor fogyasztása ezért jótékony hatású lehet.
Csak jót!
Nagyon fontos szempont, hogy kizárólag jó minőségű bort fogyasszunk – az már mindegy, hogy vöröset, vagy fehéret választunk, bár a legújabb kutatások szerint a vörösbor hatékonyabb a koleszterin elleni küzdelemben… A tablettás, kétes eredetű lőréket viszont messziről kerüljük el!
A bor ünnepe
Szeptember 7. és 10. között kerül megrendezésre a Budavári Palotában a nagy sikerű Budapest Borfesztivál, melyen a legkiválóbb hazai borok mellett a chilei kiállítók borait is megkóstolhatjuk!
Bővebb információ: www.aborfesztival.hu