Létezik-e kapcsolat a táplálkozás és az érzelmek közt? A kérdésre már az ókorban is keresték a választ, az összefüggés azonban csak a modern kor kutatási eredményeinek segítségével vált világossá.
Egészséges ételek rovat cikkei
181 cikkGyógyszer a konyhából – köszvény ellen
A köszvény éles fájdalommal járó kellemetlen betegség – elsősorban a könyök, a csukló, a kéz- és a lábfej ízületeit érinti, de más testtájakon is előfordulhat. Ez a betegség gyakrabban sújtja a férfiakat, mint a nőket. Nőknél a változás kora után gyakorib
Az élénkítő szerek hizlalnak!
Nemcsak a cukor-fogyasztással zavarhatjuk meg a szervezet vércukorszint- és testsúly szabályozó funkcióját. A túl sok stressz, illetve a túl sok élénkítő szer majdnem ugyanolyan kedvezőtlen hatást vált ki.
Gyógyszer a konyhából
Ételeinkben, fűszereinkben egyszerre fedezték fel őseink a gyógyerőt, illetve azt, hogy azzal jól is lehet lakni. A téli időszak két kedvence, a sárgarépa és a sütőtök rengeteg hasznos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, de a szára és a termése is nagy
Az ősember-diéta lényege
A paleo-őrület 2002-ben indult Amerikából. Egy ottani kutató, Loran Cordein könyvéből értesültek az egészséges életre vágyók arról, hogy legjobb, ha visszatérnek az ősember étrendjéhez. Magyarországon Szendi Gábor pszichológus könyve – bár ugyanazt a témá
A vér diktálja a fogyókúrát
Adamo doktor azt állítja, hogy a vércsoportunk dönt arról, mit együnk. Abból a kérdésből indul ki, hogy ha az emberek egyforma diétát alkalmaznak, egyeseknek sikerül lefogyni, mások viszont talán még híznak is. Amikor megpróbált utánajárni, hogy mi köztük
Fogyasztó illatos fűszerek
A fogyni vágyók akár az egészségüket is képesek kockáztatni, néhány leadott plusz kiló reményében. Mellékhatások egész sorát produkáló csodapirulákra költenek ezreket, ahelyett, hogy ükanyáink biztos (és természetes!) módszereit alkalmaznák.
Csíra: egy maroknyi egészség
Hallottál már olyan zöldségről, aminek még a fridzsiderben is nő a vitamintartalma? A csírák ilyen szuperételek, tele az egészséghez nélkülözhetetlen tápanyagokkal. Ráadásul olcsó, otthon termeszthető, és egész kevés is elég belőle. Van ennél jobb?
Vízhajtó görögdinnye: a fogyókúra doktora
Van, aki azért szereti, mert kalóriaszegény, mégis laktat. Van, aki azért, mert egyszerre űzi el az éhséget és oltja a szomjat. Mások az ízéért és az egyediségéért kedvelik. A végeredmény végül is mindig ugyanaz: dinnyét enni érdemes!
Mikor böjtöljünk?
Már első pillantásra is feltűnhet, milyen sok vallás tartja a böjtjét tavasszal. Ezt a szükség hozta így, elődeink ugyanis késő tavaszra fogytak ki élelmiszer-tartalékaikból. A tavasz máig a megújulást szimbolizálja, ami ideális a böjtöléshez, hiszen itt