Ha a világ legjobb ételeit kell összeválogatni, senkinek nem az egészséges falatok, vagy épp a tápanyagtartalom jut az eszébe.
A választáskor elsősorban az ízek döntenek, legalábbis ez derült ki a Forbes Magazin felméréséből. Az általuk összeállított listán azok a fogások szerepelnek, amelyek a legtöbbet árthatnak a szervezetnek. A listavezető koleszterinbomba a tojás holland mártással. Bár a tojásról manapság sok jót hallani, mártással nyakon öntve nem sok jóra számíthatunk. Ezt követi a sajtburger, a sült kacsacomb és a fondü. Csupa finomság, zsírral és kalóriával kitömve. Az olasz ízek kedvelőinek sincs kegyelem. A fetuccini az ötödik helyet szerezte meg, ez nem csoda, hiszen a receptben a sajt, a vaj és a tejszín dominál. A szalmakrumpliból is mértékletesen kellene csipegetnünk, csakúgy mint a hízott kacsa- vagy libamájból. A csirkét nem ajánlják krémes szószban, de még sütve sem, ha túl zsíros. A tizedik hely is az olasz konyháé: Garfield, a dagadt macska kedvence a lasagne szerezte meg.
Ez tehát a tíz legveszélyesebb étel a Forbes összeállítása szerint. Sajnos mind kitűnő, de a dietetikusok és az orvosok azt javasolják, fogyasszuk mindet mértékkel!