Kényeztessük magunkat és szeretteinket egy kis édes finomsággal! Kínálhatjuk őket desszert gyanánt, de díszes dobozokba, vagy csillogó celofánba csomagolva akár ajándékba is adhatjuk a dekoratív és ínycsiklandó, különféle ízekben elkészített aprósüteménye
A sütemények külön előnye, hogy sokáig elállnak, így már jó előre felkészülhetünk a vendégek fogadására és a napokon át tartó ünneplésre. Célszerű olyan süteményeket választani, amelyeket szépen tudunk tálalni, és „fogásuknak hála” nem ragadnak, így gyerekek kezébe is nyugodt szívvel adhatjuk.
Csokoládés-mandulás kenyér
Hozzávalók: 2 tojásfehérje, 75 g porcukor, 110 g finomliszt, 1 evőkanál kakaópor, 120 g pörkölt, blansírozott mandula Elkészítés: 1.) Verjük kemény habbá a tojások fehérjét egy kisebb tálban. Folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor elolvad. Forgassuk bele óvatosan az átszitált lisztet és a kakaóport, majd a mandulát. 2.) A tésztát öntsük egy sütőpapírral alul és körben is kibélelt, 8 x 26 cm-es, szögletes formába. Süssük mérsékelten meleg sütőben kb. 25 percig, vagy amíg a kenyér aranybarára sül. Hagyjuk a formában kihűlni. Tekerjük fóliába, és hagyjuk egy éjszakán át állni. 3.) Melegítsük elő a sütőt. Vágjuk fel a kenyeret egy éles késsel kb. 3 mm-es szeletekre, majd helyezzük egy száraz sütőlapra. Süssük lassú tűzön kb. 20 percig, amíg a kenyér megszikkad és ropogós lesz. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. (Kb. 70 szelet lesz belőle.)
Aranyszínű fahéjas tallérok
Hozzávalók: 60 g vaj, 115 g aranyszirup (vagy méz), 2 ek barna cukor, 2 ek porcukor, 185 g finomliszt, 2 kk sütőpor, 3 tk őrölt fahéj Elkészítés: 1.) Keverjük össze a vajat, a mézet és a cukrot egy serpenyőben. Állandó kevergetés mellett, lassú tűzön addig melegítsük, amíg a vaj elolvad. Hagyjuk 5 percig hűlni. 2.) Szórjuk hozzá a vajas keverékhez a liszttel elkevert sütőport és a fahéjat. Adagoljunk egy-egy púpozott teáskanálnyi halmot egy vékonyan kikent sütőlapra. Lisztbe mártott villával lapírsuk szét kb. 1 cm vékonyra. 3.) Süssük forró sütőben kb. 10 percig, vagy amíg aranyszínűvé válnak. Hagyjuk a sütőlapon 5 percig, mielőtt a sütőrácsra tennénk kihűlni. (30 db lesz belőle)
Mogyoróvajas brownie
Hozzávalók: 180 g vaj feldarabolva, 150 g étcsokoládé feldarabolva, 385 g porcukor, 4 tojás könnyedén felverve, 1 tk vaníliaaroma, 110 g finomliszt, 2 evőkanál finomliszt 1/4 kk sütőporral elkeverve, 35 g kakaópor, 50 g étcsokoládé apróra vágva, 95 g mogyoróvaj Elkészítés: 1.) Melegítsük elő a sütőt mérsékelt melegre. Egy 20 x 30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 2.) Olvasszuk fel a vajat és a csokoládét, kis lángon, állandó kevergetés mellett egy kis lábasban. Vigyázzunk arra, hogy ne forrjon fel. Vegyük le a tűzről és hűtsük langyosra. 3.) Keverjük hozzá a cukrot, a tojást és az aromát, majd az átszitált lisztet, a kakaót és az extra csokoládét. 4.) Öntsük a tésztát az előkészített tepsibe. Púpozzuk rá a mogyoróvajat a csokoládés tésztára, és késsel óvatosan oszlassuk el. 5.) Süssük mérsékelten meleg sütőben kb. 50 percig, vagy amíg megszilárdul. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd vágjuk 24 szeletre.
Ízvarázs füzetek: APRÓSÜTEMÉNYEK Kiadó: Aréna 2000 Kiadó
Kényeztessük magunkat egy kis édes finomsággal! Ebben a receptgyűjteményben sokféle, ízletes vendégváró aprósüteményt találhatunk a ropogós pisztáciás teasüteménytől a csábító csokoládés brownie-ig. Ezeknek a süteményeknek külön előnyük, hogy sokáig elállnak, így már jó előre felkészülhetünk a vendégek fogadására. Ezek a válogatott receptek csak szűk keresztmetszetét adják a lehetőségeknek, bemutatva a hagyományos, egyszerűbb süteményektől egészen az egzotikusig, ám mindegyikben van valami közös: hihetelenül finomak! Méret: 13 x 19 cm Terjedelem: 64 oldal Borító: puhatábla Bolti ár: 849 Ft Internetes ár: 600 Ft